Politiefaaltje: flitsen met verkeerde uitgangssnelheid

 

Foutjes maken we allemaal wel eens, alleen hebben sommige daarvan verstrekkender gevolgen dan andere. Bijvoorbeeld wanneer je als wetsdienaar met je bermkassa in een 80-gebied mensen op max 50 km/u gaat flitsen. Derp!

Uit de inbox:
Op maandag 25 juni jongstleden werd er in de ochtend door middel van een mobiele flitser (auto) gecontroleerd op snelheid op de N218 bij Spijkenisse. Bij deze controle is een aanzienlijk aantal weggebruikers bekeurd wegens zeer forse overschrijdingen van de mazimumsnelheid (meer dan 30 km te hard).

Tot zover weinig bijzonders aan de hand zul je denken. Maar wat blijkt nu achteraf? De locatie waar de flitsauto stond opgesteld is duidelijk op het gedeelte van de weg waar de maximumsnelheid 80 kilometer per uur bedraagt, maar volgens de transactievoorstellen die de "overtreders" hebben ontvangen, zijn zij geflitst in een 50 kilometer-zone. Dat tikt natuurlijk lekker aan voor de staatskas..

Helaas is het voor de betrokken weggebruikers een wat minder prettige ervaring. Omdat er Transactievoorstellen zijn gedaan, moeten zij de zaak bij de rechter laten voorkomen.

Zelf ben ik ook één van de onterecht geflitste en bekeurde weggebruikers. Hieronder een aantal links waaruit de exacte achtergrond blijkt en waaruit ook blijkt dat er door de politie een fout is gemaakt. De overtredingen zouden zijn begaan ter hoogte van hectometerpaal 4.9 in de richting van Spijkenisse naar Brielle.

Als je de foto's bekijkt van de geflitste auto's is echter duidelijk te zien dat deze op een geheel ander deel van de N218 zijn gefotografeerd op een deel van die weg waar je 80 mag rijden. De locatie die op de flitsfoto's te zien is ligt ter hoogte van hectometerpaal 4.3 (typefoutje van de dienstdoende agent??).

Verdere informatie is te vinden in dit topic. Dit is de daadwerkelijke locatie waar de ’overtreders’ geflitst zijn:

Volgens diverse online flitsinformatie stond de flitser die dag hier:

- flitser gezien! n218 geervliet richting spijkenisse thv hmp 4.3 25/06/12 11:31:40
- snelheidscontrole op n218. richting geervliet/heenvliet. net na de mc donalds. #rt 25/06/12 09:48:51
- vanaf spijk op #n218 naar geervliet / hellevoetsluis al #flitser! 25/06/12 06:43:01
- radar zh n218 geervliet ri spijkenisse thv hmp 4.3 25/06/12 06:43:01

Ook heeft een benadeelde weggebruiker (niet ik overigens) een filmpje gemaakt op het stuk weg om een en ander te verduidelijken:
Ik hoop jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hoor graag of deze informatie voor jullie aanleiding vormt om er een post aan te wijden op Autoblog.
Met vriendelijke groet,
Niels

Nou Niels, natuurlijk posten we je relaas graag. Wie weet is een van onze lezers destijds met meer dan 80 langs de verwarde BOA gereden. In dat geval heb je waarschijnlijk mazzel, want we gaan er van uit dat alle bonnen van die avond verscheurd worden. Geen wonder dat er steeds minder boetes worden uitgeschreven¦
Zelf heb ik dit helaas nooit mee mogen maken, al mijn bonnen waren correct uitgeschreven, ik mocht ze dus allemaal aftikken. Is bovenstaande wel eens bij jou voorgekomen?

 
 
Bron: Autoblog.nl
 
  21-8-2012  


|

FlitsKaart