Politiejacht op radarverklikker succesvolx

De politiejacht op illegale radardetectoren heeft de eerste vijf maanden van dit jaar al ruim twaalfhonderd processen-verbaal opgeleverd. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau in Leeuwarden heeft tot het begin van deze maand exact 1227 acceptgiro's voor dit vergrijp verstuurd. Wie met zo'n radarverklikker in de auto wordt betrapt, krijgt sinds 1 januari van dit jaar een transaktievoorstel van 250 euro. Ook moet de automobilist zijn verklikker direct inleveren. Met de radardetectoren proberen snelheidsduivels de beruchte grijze kasten en mobiele politiecontroles langs de weg te omzeilen.
Ondanks de ruim twaalfhonderd boetes, wil het Korps Landelijke Politie Diensten niet spreken van gerichte acties tegen de controleverklikkers. "We nemen het mee tijdens onze reguliere surveillances", aldus een woordvoerder.

Bron:  Metro

Melder: Benter, Egeltjes

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

De politie wil niet spreken van gerichte akties tegen verklikkers. Nee dat zal niet, ruim 1200 verklikkers worden per ongeluk gevonden. In de eerste helft van het jaar werden er her en der in het land meer auto's aangehouden voor een algemene controle dan ooit. Tenminste, als we de bezoekers op deze site mogen geloven. Misschien een tip voor de politie om ook de alcoholcontroles onder de categorie "niet gerichte controles" te scharen? Misschien wordt er dan wel wat opgelost!
Het is toch raar dat een simpele maatregel van bestuur, zonder controle erop, ervoor kan zorgen dat er binnen een half jaar bijna niemand meer met een detector rond rijdt, maar dat een structureel probleem als alcomoblisme in tientallen jaren tijd nog geen halt kan worden toegeroepen, ondanks de zogenaamde intensieve handhaving?