Politieman kreeg vakantietrip Turkije na verscheuren bon

 

Roermond/Grathem -
De 47-jarige Van B. uit Grathem heeft als agent van de verkeerspolitie in 2004 een forse snelheidsovertreding van de eigenaar van een reisbureau uit Maastricht in ruil voor een vakantiereis naar Turkije door de vingers gezien. Dat heeft het openbaar ministerie (OM) bevestigd. "Hij heeft in elk geval een deel van de reis geschonken gekregen", zegt een woordvoerder van het landelijk parket.

Van B. is vanwege verdenking van corruptie in het voorjaar al geschorst door het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Hij moet in november, samen met de baas - van Turkse komaf - van het reisbureau die hem heeft omgekocht voor de rechtbank verschijnen. Tot die tijd blijft hij op non-actief. Het OM en de KPLD willen in afwachting van de rechtszaak niet meer kwijt over de zaak.


De eigenaar van het reisbureau, die al vaker voor te hard rijden op de bon was geslingerd, was nog in een proeftijd toen Van B. hem in de buurt van Maastricht aanhield voor te snel rijden. Omdat de snelheidsmaniak vreesde dat hij zijn auto én zijn rijbewijs zou kwijtraken, bood hij Van B. een vakantiereis met een flinke korting naar Turkije aan. In ruil daarvoor moest de agent wel de bon verscheuren.


De politie kwam de omkopingszaak bij toeval op het spoor. Terwijl Van B. in Turkije van zijn vakantie genoot, wilden collega's van de verkeerspolitie hem op de hoogte stellen van een voorval in het korps. De leiding in Maasbracht nam daarom contact op met de eigenaar van het reisbureau om achter het vakantieadres van Van B. te komen. De omkoper kreeg schrik en dacht dat de politie de zaak op het spoor was. Hij biechtte daarom het verhaal op.

 
 
Bron: De Limburger
 
  9-4-2005  


|

FlitsKaart