Politieteam houdt 'bonnendag'

 

Agenten van een wijkteam in de Gooi- en Vechtstreek worden volgende week donderdag negen uur lang opgetrommeld om bekeuringen te schrijven. De agent die de meeste bonnen schrijft, zou zelfs een prijs tegemoet kunnen zien.

Hun chef is zo ontevreden over het aantal bekeuringen, dat hij op deze manier een inhaalslag wil maken om het bonnentotaal op te schroeven.

Dat staat in een interne mail van een wijkteamchef, die is binnengekomen bij de SP en in het bezit is van deze krant.

De Tweede Kamer is verbijsterd door de melding, omdat minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) herhaaldelijk heeft aangegeven dat het afgelopen moet zijn met bonnenquota. „De minister kan niet accepteren dat hij voortdurend zo in zijn hemd wordt gezet”, stelt SP-Kamerlid Van Raak. „Iedereen bij de politie moet nu toch weten dat het met deze bonnenschrijverij afgelopen is.”

In de mail constateert de chef dat het wijkteam dit jaar nog maar 250 bonnen heeft uitgeschreven, terwijl hij op 2000 moet eindigen.

Nu.nl schreef: Politiechef krijgt standje om bonnenquotum

Een wijkteamchef in de Gooi- en Vechtstreek die volgende week donderdag met zijn team de hele dag bekeuringen wilde uitdelen, wordt op zijn vingers getikt door de korpsleiding.

Dat zei een politiewoordvoerster woensdag. ''Wij zijn het absoluut niet eens met deze actie.''

De chef was zo ontevreden over het aantal bekeuringen dat hij een inhaalslag wilde maken, schreef De Telegraaf woensdag. De wijkagent die de meeste bonnen zou schrijven, zou zelfs een prijs krijgen.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  18-5-2011  


|

FlitsKaart