Politieval wekt woede1448x

De politie in Nijmegen heeft de woede van de burger over zich heen gehaald door bij een wegopbreking fietsers om de hoek op te wachten die over de stoep reden en ze te bekeuren.

De agenten stonden ook nog eens aan de verkeerde kant van de weg te controleren. Ze waren namelijk door de gemeente ingeschakeld omdat er gevaarlijke situaties ontstonden bij het uitgaan van de Montessorischool Nijmegen. De school ligt wel aan de bewuste weg, maar dan wel aan de andere kant.

,,Dit hebben wij helemaal niet gewild. We hoopten alleen maar dat de gemeente een wegversperring op de stoep zou zetten zodat de fietsers zouden afstappen”, zegt directeur Ingeborg Jansen van de Montessorischool.

,,Bovendien had het allemaal voorkomen kunnen worden als de gemeente ons tijdig over de werkzaamheden had ingelicht. Dan hadden we samen de gevaren kunnen bespreken en kunnen voorzien dat fietsers niet afstappen als ze over de stoep moeten. Dat weet je toch van tevoren?”

De gemeente bevestigt dat zij zelf besloten de politie te bellen. Een inwoner van de wijk, waar de Heyendaalseweg opgebroken is, maakte de zaak aanhangig door foto’s van de politieactie op de website Geenstijl.nl te plaatsen. Duidelijk is te zien hoe agenten in vol ornaat de fietsers in een fuik laten lopen.

Volgens de politie is handhaven nou eenmaal nooit leuk voor de persoon die de bekeuring krijgt. ,,Het betrof een verkeersonveilige situatie die we als geheel hebben aangepakt. Het ging niet alleen om de school”, zegt politiewoordvoerder Moniek Voets. ,,Op zich is het niet erg dat we door een burger zijn gecontroleerd met zijn fotocamera. We moeten ons handelen altijd kunnen verantwoorden.”

De politie heeft inmiddels zelf tientallen e-mails gekregen met opmerkingen en klachten van burgers die de actie geenszins aanstaat. Het korps staat echter nog faliekant achter haar beslissing.

Het leverde zeker dertig bekeuringen op van twintig euro. De politie ziet geen aanleiding die te verscheuren omdat een de speciale omleidingborden voor fietsers pas gisteren werd geïnstalleerd.

De gemeente zag volgens een woordvoerder eerder geen noodzaak hiertoe, omdat er al tal van borden staan die de omleiding in zijn algemeenheid aanwijzen. Volgens een woordvoerder is op woensdag 25 april al een brief naar de school gegaan over de opbrekingen.

Foto’s die op Geenstijl geplaatst zijn, zijn te bekijken via de link : Geenstijl.nl

Update: En inmiddels zelfs een video ter plaatse met schrijvende motoragent

Bron:  Telegraaf.nl

Melder: truckdriver

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram