Prestatieloon gaat in rook op691x

De politie in Groningen gaat waarschijnlijk het prestatiecontract, waar politiekorpsen aan gebonden zijn, dit jaar niet halen. Dat maakte korpschef Oscar Dros vrijdag bekend tijdens de eindejaarspresentatie.

Hij wijt het mislopen van de met het contract gemoeide beloning onder meer aan de enorme hoeveelheid tijd en energie die de pyromaan in 't Zandt heeft gekost.

De tumult in 't Zandt heeft de politie 35.000 manuren gekost, aldus Dros. Hoeveel geld met het onderzoek verder was gemoeid, is nog niet duidelijk, maar het gaat volgens de korpschef om tonnen. „Een astronomisch bedrag”, noemde Dros het.

In het contract staat dat de politie jaarlijks 9700 verdachten moet aanbrengen bij het OM. Dat is niet gelukt, omdat er onder andere vanwege de inspanningen in 't Zandt niet genoeg aandacht was voor andere zaken.

Toch heeft Dros goede hoop om de beloning wel in ontvangst te kunnen nemen dit jaar. Volgens de korpschef was er sprake van bijzondere omstandigheden waarvoor het ministerie misschien een uitzondering wil maken. Het eerste overleg heeft inmiddels plaatsgevonden.

Tijdens de bijeenkomst meldde Dros ook nog dat het geweld tegen agenten gestegen is. Waren in 2006 nog 58 dienders het slachtoffer van geweld of mishandeling, in 2007 waren dit er 78. Volgens de korpschef wordt het aanpakken van geweld tegen agenten dan ook een belangrijk speerpunt in 2008.

Bron:  Telegraaf

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram