Problemen met nieuwe computersystemen politie

 

De invoering van nieuwe computersystemen bij de politie heeft de afgelopen maanden voor de nodige problemen gezorgd. Dat zeggen de landelijke politiebonden. Het is een van de zaken die ze donderdag aankaarten bij een rondetafelconferentie met de Tweede Kamer.

De laatste maanden zijn volgens de bonden verschillende nieuwe standaardvoorzieningen bij verschillende korpsen in gebruik genomen. Hoewel specialisten vooraf waarschuwden voor problemen en risico’s voor de bedrijfsvoering, is de invoering toch doorgezet. Dit onder druk van afspraken die met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken zijn gemaakt, constateren de vakbonden.

„In de korpsen waar de nieuwe basisvoorzieningen zijn uitgerold, heeft dit in veel gevallen geleid tot grote onrust en in enkele gevallen tot administratieve wanorde”, vertelt voorzitter Gerrit van de Kamp van de ACP namens de bonden. „Veel politiemensen hebben geklaagd dat er een enorme toename aan administratieve rompslomp is ontstaan. In veel gevallen deed men twee tot drie maal zo lang over een administratief proces als in het verleden. De invoering is veel te voortvarend ingezet en het draagvlak voor de nieuwe systemen heeft bij de politie een flinke deuk opgelopen.”

Een belangrijk doel van standaardsystemen bij de politie is juist om sneller, beter en efficiënter te werken. Dit is noodzakelijk om de hoge werkdruk het hoofd te bieden en meer politiemensen vrij te maken voor de straat en andere politietaken.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  26-3-2009  


|

FlitsKaart