Protesteer mee op 12 december voor schone lucht885x

Eind april 2007 brachten verkeersminister Eurlings en zijn milieucollega Cramer een werkbezoek aan gemeenten op de as Schiphol-Amsterdam-Almere, ondermeer om van bewoners te horen hoe zij dachten over de vele wegverbredingen die het kabinet in petto heeft. Ze kregen weinig steun.
In Diemen verklaarde Eurlings: ’Deze mensen mogen niet het kind van de rekening worden’. Die dure woorden blijken weinig waard. Want dit najaar besloot de minister alsnog de snelwegen A1, A6, A9 en A10 Oost te willen verbreden, al dan niet voorzien van schoorsteenpijpen of luchtschermen.

Op 12 december vergadert de Tweede Kamer over de asfaltplannen van het kabinet. Tijd om duidelijk te maken, dat bewoners (en het milieu) wel degelijk het kind van de rekening dreigen te worden. Kom mee naar Den Haag en help minister Eurlings herinneren aan zijn belofte!

Milieudefensie zorgt voor vervoer naar Den Haag. Reserveer nu een plekje in de bus die we vanuit Diemen, Amsterdam Zuidoost, Amsterdam en (bij voldoende belangstelling) uit Ouderkerk naar Den Haag laten rijden.
Reserveer een plekje door een mailtje te sturen aan ragna.hardewijn@milieudefensie.nl of te bellen met 020 6262 620 (van 9.30-16.30 uur).
De bussen vertrekken op 12 december ’s ochtends, je ontvangt bericht over de opstapplaats. De demonstratie vindt vanaf 12.00 uur plaats, voorafgaand aan het Kamerdebat dat om 13.00 uur begint en dat je kunt bijwonen.

Bron:  MilieuDefensie

Melder: Scoop643

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram