Protesteren tegen parkeerbon5427x

AMSTERDAM - Parkeerboetes staan hoog op de irritatielijst, met als bekendste voorbeeld de parkeerwachter die bij laden en lossen toch een bon uitdeelt. Ook defecte parkeermeters en onduidelijke bebording kunnen tot onverdiende boetes leiden. Het boekje 'Parkeerbon? Nee, dank u!' zegt hoe die boete aan te vechten.


Bezwaar maken tegen een boete is bij de meeste gemeenten aan dovemansoren gericht, weet fiscalist Bert Bongers, samen met Heleen Elbert auteur van het boekje.

"De praktijk laat echter zien dat als je de zaak voor de rechter brengt, er grote kans is op succes", aldus Bongers. Bijvoorbeeld als de parkeerverordening van die gemeente niet deugt of onduidelijk is of in een bepaalde straat wel of niet moet worden betaald.

De gemeente kan ook maar beter zorgen voor voldoende parkeermeters. " Onlangs diende er een zaak waarbij iemand minutenlang moest zoeken naar een parkeermeter. In de tussentijd kreeg hij een bon onder de ruitenwisser. De rechter oordeelde dat iemand, zeker in een vreemde stad, nu eenmaal tijd nodig heeft." De rechter vernietigde de boete dan ook.

Bron:  Telegraaf

Melder: Benter

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram