Provinciale wegen kunnen veiliger

 

De veiligheid op de provinciale wegen in Overijssel en Gelderland is overwegend goed, maar deze kan op een aantal plaatsen nog aanzienlijk worden verbeterd. Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale organisatie EuroRAP in opdracht van de ANWB. EurorRAP inspecteerde bijna 2.000 kilometer aan provinciale wegen in de twee oostelijke provincies.

Met behulp van een geavanceerde videowagen werden veiligheidsfactoren in beeld gebracht zoals gevaarlijke, ongelijkvloerse kruisingen, het ontbreken van beveiliging ter voorkoming van frontale botsingen en de aanwezigheid van bomen en andere obstakels vlak langs de weg.

De meerderheid van de provinciale wegen in Overijssel en Gelderland scoort twee van de vijf beschikbare sterren (75 procent in Overijssel en 61 procent in Gelderland). In elke provincie zijn er vijftien weggedeelten die slechts een ster krijgen toegekend. In de scores van EuroRAP, een internationale organisatie die mede door de ANWB is opgericht, geldt vijf sterren als hoogst haalbare score en is een ster het onveiligst.

Voor de weggedeelten met 1 ster is aanvullend onderzoek nodig in samenwerking en overleg met regionale ingenieurs en verkeersdeskundigen. De ANWB wil dit samen met de provincies doen.

 
 
Bron: TC Tubantia
 
  27-6-2012  


|

FlitsKaart