Purmerend wil zelf gaan bekeuren

 

Als het aan wethouder Hans Krieger ligt, gaat Purmerend zelf optreden tegen snelheidsovertreders. Omdat hij 'de politie niet aan een touwtje heeft', wil Krieger hun werk deels overnemen.

Op de gemeentelijke website breekt hij een lans voor dit vergaande experiment. Hij schrijft: "Ik zou het experiment wel eens aandurven om in de bebouwde kom als gemeente zelf te mogen meten, bekeuren en innen. Niet om een bonnenmachine te worden maar er zou een forse preventieve werking van uit kunnen gaan. We zouden onze kanalen in Den Haag eens moeten gebruiken om te bezien of er bereidheid is dit aan te durven". Foutparkeerder

De portefeuillehouder verkeer en vervoer vindt het 'toch bijzonder dat de gemeente wel foutparkeerders mag bestraffen maar geen snelheidsovertreders'. Volgens Krieger is 'het beteugelen van de snelheid van het autoverkeer dweilen met de kraan open'. Naar eigen zeggen bereiken Krieger vrijwel dagelijks klachten van bewoners die vinden dat hij in moet grijpen. Maar, zo stelt Krieger, het zijn vaak Purmerenders die te hard rijden. 'Je kunt maatregelen nemen tot je een ons weegt maar om dan die zelfde burger die moord en brand schreeuwt als er een snelheidsbekeuring op de deurmat landt zo ver te krijgen dat hij in ieder geval in de bebouwde kom zich aan de spelregels houdt lijkt een bijna onmogelijke opgave', concludeert hij op de gemeentelijke website.

Lees meer in Dagblad Waterland van dinsdag 18 januari of de site: www.purmerend.nl

 
 
Bron: Noordhollands Dagblad
 
  17-1-2011  


|

FlitsKaart