Purmerendse flitspaal is op hol geslagen2496x

Een van de flitspalen op de Gorslaan in Purmerend is op hol geslagen. Het apparaat zet geen auto’s op de foto die door rood rijden, maar juist automobilisten die optrekken als het licht op groen is gesprongen. Dat zegt de Purmerendse Yvonne Moolhuijsen. Ze heeft de kwestie bij de politie aangekaart, maar zonder resultaat.

De paal zou sinds vrijdagmiddag, toen er een nieuwe filmrol werd geïnstalleerd, verkeerd werken. Moolhuijsen kwam er vrijdagavond achter toen ze bij het stoplicht optrok. "Zaterdag zag ik het weer, en toen heb ik het gemeld bij de politie. Maar de telefoniste kon niemand bereiken en er verder niets aan doen." Toch wil ze andere weggebruikers waarschuwen, als die een mogelijk onterechte bekeuring krijgen.

Volgens politiewoordvoerster Marike Boersma is er met de paal niets mis. "Hij flitst niet alleen mensen die door rood rijden, maar ook automobilisten die te hard rijden." Onzin, reageert Moolhuijsen. "Dat is gewoon niet waar. Als je bij een stoplicht optrekt, kun je geen 60 kilometer per uur rijden."

Bron:  NHD

Melder: Ron

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram