Radar geplaatst aan Zuid-Willemsvaart

 

De politie gaat de komende tijd na wat de resultaten zijn van een verkeersmeting aan de Zuid-Willemsvaart. De afgelopen week hing daar niet ver bij het Jeroen Bosch ziekenhuis locatie Groot Ziekengast vandaan, een wegkantradar.

De politie heeft het apparaat laten plaatsen om te tellen hoeveel voertuigen er passeren. Ook de snelheid wordt gemeten. Maar dat gebeurde zonder flitsapparaat zodat onbekend blijft om welke auto of motor het gaat.

Bij de gemeente wordt geregeld geklaagd over hardrijden. Vanwege de smalle weg zijn hardrijdende auto’s vooral voor fietsers een gevaar. De gemeente is niet bereid om de maximum snelheid van 50 kilometer per uur te verlagen. Maar misschien leiden de resultaten tot andere maatregelen.

Door het gebruik van de radar zijn detectielussen in de weg overbodig. Hierdoor is de wegkantradar vooral geschikt voor tijdelijke metingen. De radar kan gemakkelijk verplaatst worden naar een andere locatie. Het is de bedoeling dat het apparaat binnenkort ook metingen verricht in de Hinthamerstraat.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  22-4-2008  


|

FlitsKaart