Radar installatie vernield

 

UTRECHT – Op dinsdag 28 maart ging een agressieve man een mobiele radarinstallatie te lijf.


Aan het begin van de avond werd op de Gansstraat met een mobiele radarinstallatie een snelheidscontrole gehouden. Een passerende voetganger kon dit kennelijk niet erg waarderen en besloot de installatie te lijf te gaan en schopte de installatie om. Dit werd gezien door twee politiemensen van het Bureau Verkeer onder Controle en zij hielden de verdachte direct aan. Zij verzochten de komst van een andere politie-eenheid om de verdachte over te brengen.

Toen de andere politie-eenheid ter plaatse kwam, weigerde de verdachte in de auto te stappen. Met de nodige moeite lukte het toch om hem in de auto te krijgen. Onderweg naar het hoofdbureau ging de verdachte echter zo te keer, dat de politiemensen zich genoodzaakt zagen met zwaailicht en sirene te rijden. De verdachte gaf meerdere kopstoten tegen een zijruit, maar deze bleef heel.

Aangekomen bij het hoofdbureau werd de verdachte door meerdere politiemensen naar de cellengang geleid en daar ingesloten. Hij weigerde zijn personalia op te geven en zit voor nader verhoor nog vast.

De radarinstallatie bleek aan de buitenzijde behoorlijke schade te hebben opgelopen. Of het apparaat ook inwendig schade heeft opgelopen, wordt nog uitgezocht. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt. 
 
Bron: Politie.nl
 
  29-3-2006  


|

FlitsKaart