Radardetector opsporingsapparaat buitenspelx

Technici op het forum van de internetsite www.flitsservice.nl blijken er in te zijn geslaagd om met een simpele truc het opsporen van radardetectors onmogelijk te maken.Op twee verschillende manieren, waaronder ook een toepassing die bijvoorbeeld wordt gebruikt om de straling van een magnetron te beperken, probeert een technisch team de radardetector onopspoorbaar te maken. Sinds het ingebruik nemen van Radar Detector Detectors door de politie valt elke detectorgebruiker door de mand, ook de bezitters van de duurdere inbouwdetectors. Op het forum van flitsservice.nl werd dan ook een oproep geplaatst aan radarspecialisten om zich te melden. Dat resulteerde in een tweetal prototype filters.Tests met een professionele spectrumanalyzer wezen afgelopen week uit dat de zogenaamde RDD-killers de lekstraling terug brachten naar nagenoeg nul. De 26 RDD apparaatjes à 1800 euro van verkeersofficier Koos Spee zijn hiermee in één klap nutteloos gemaakt. De RDD-killers worden op dit moment in de praktijk getest.


Linksboven: een test met een standaard radardetector met duidelijk zichtbaar de pieken van de lekstraling. Rechtsboven: dezelfde detector, maar nu met een rdd filter.
Linksonder: de detector zoals hij is getest, rechtsonder: de detector met filter gemonteerd in een auto voor de praktijktest.

Bron:  Flitsservice.nl

Melder: Flitsservice.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 


Illustratie van de werking van het toegepaste filter
(sterk versimpeld weergegeven):
(klik erop voor een vergroting)


Audio toelichting / interview 1 (Omroep Zwolle, RegelRechtRianne, 4.4 Mb MP3)

Audio toelichting / interview 2 (Radio 1 Journaal, 2.2 Mb MP3)