Radardetector vanaf nu waardeloos !!





 

assen/emmen/hoogeveen -
Hardrijders die zich met een radardetector beschermd voelen tegen de mobiele flitsapparatuur van de Drentse politie zijn vanaf vandaag ook de klos. Tenminste, als zij de maximum snelheid overtreden. Na een periode van vier weken testen, acht het bureau Verkeershandhaving van de Drentse politie de zogeheten OptoSpeed klaar voor onmiddellijke inzet.



Met dit systeem hebben volgens projectleider Albert Seubring radardetectoren en lasershields geen zin meer. Hardrijders worden nog wel geflitst, maar het vaststellen van de snelheid gebeurt niet meer met radarsignalen. De snelheid wordt met de nieuwe apparatuur vastgesteld door middel van het onderbreken van een lichtbundel. De tijd dat de lichtbundel voor de kast wordt onderbroken door een langsrijdende auto wordt omgezet in kilometers per uur. Als de overtreding is vastgesteld wordt een foto gemaakt.



Aanvankelijk vertoonde het apparaat nog veel storingen. Controleurs van het bureau Verkeershandhaving verwachtten er in eerste instantie dan ook niet veel van, maar volgens Seubring is OptoSpeed nu storingvrij. ''Daarom zetten we het apparaat nu in, dan kan het zijn geld terugverdienen."



Volgens Seubring heeft Drenthe voorlopig één apparaat ter beschikking. ''Wellicht volgen er meer, maar dat is afwachten."



Rinze de Jong

 
 
Bron: Dagblad van het Noorden
 
  25-1-2003  


|

FlitsKaart