Radardetectoren in beslag genomen in Noord-Limburg

 

De politie heeft in de afgelopen week bij verkeerscontroles in het werkgebied vijf radardetectie-apparaten uit auto’s in beslag genomen.

Een 46-jarige automobilist uit Linne werd zaterdag 19 juni staande gehouden op de Godsweerdersingel in Roermond. Omstreeks 10.30 uur gaf de apparatuur van de politie aan dat de passerende auto een radardetector voerde. De automobilist overhandigde het bedieningskastje van zijn detector en werd door de agenten als bewaarder van de ingebouwde antenne en bekabeling aangesteld. Deze dient hij binnen de gestelde termijn uit te bouwen en in te leveren. De man kreeg een boete van € 250.

Een 44-jarige automobilist uit Heythuysen werd zaterdag 19 juni om 9.45 uur op de Rijksweg Zuid in Swalmen staande gehouden omdat de radardetector-detector in de politiewagen aangaf dat de man een verboden radardetector in zijn wagen had. De automobilist overhandigde het bedieningskastje van zijn detector en werd door de agenten als bewaarder van de ingebouwde antenne en bekabeling aangesteld. Deze dient hij binnen de gestelde termijn uit te bouwen en in te leveren. De man kreeg een boete van € 250.

Eveneens zaterdag 19 juni, omstreeks 13.30 uur werd een 41-jarige inwoner van Nederweert Eind staande gehouden op de Rijksweg 75 in Wessem. Hij bleek een detector in zijn auto te hebben ingebouwd. De apparatuur werd in beslag genomen. Omdat zijn radardetector ingebouwd bleek te zijn in de auto, werd de schakelaar, bedieningskast, radardetector, bekabeling en antenne inbeslaggenomen en de betrokken chauffeur aangewezen als bewaarder. Hij moet die binnen een gestelde termijn inleveren. De man kreeg een boete van € 250.

Een 41-jarige automobilist uit Wellerlooi werd zondagmiddag 20 juni op de Rijksweg 271 in Well staande gehouden. In zijn auto bleek een radardetector in werking te zijn. Het apparaatje werd in beslag genomen. De man kreeg een waarschuwing.

Dinsdag 22 juni omstreeks 10 uur werd een 33-jarige inwoner van Landgraaf staande gehouden op de Krefeldseweg in Venlo. Hij bleek een detector in zijn auto te hebben ingebouwd. De apparatuur werd in beslag genomen. Omdat zijn radardetector ingebouwd bleek te zijn in de auto, werd de schakelaar, bedieningskast, bekabeling en antenne inbeslaggenomen en de betrokken chauffeur aangewezen als bewaarder. Hij moet die binnen een gestelde termijn inleveren. De man kreeg een boete van € 250.

 
 
Bron: Politie Limburg-Noord
 
  27-6-2004  


|

FlitsKaart