Radardetectorverbod kansloos

 

"Radarverklikkers zijn vanaf 1 oktober verboden in Nederland", zo schreef de landelijke media vandaag. "Compleet kansloos", zo zegt Flitsservice.nl.


Door een wijziging in de voertuigwet zou dit verbod mogelijk worden gemaakt. Helaas voor het ministerie van Justitie en Financiën geldt een wijziging alleen voor voertuigen die pas daarna geproduceerd worden. U ziet immers ook niet een lelijke eend met een verplicht derde remlicht rondrijden.

Bovendien geldt nog altijd artikel 10 van het verdrag van Rome, waarin de vrijheid van informatievergaring wordt gewaarborgd. Een radardetector is niets meer dan een radio-ontvanger. Hij vangt een uitgezonden radiosignaal op een bepaalde frequentie op en vormt dat om tot een geluid.


Het ministerie stelt zich op het standpunt dat een politieradar geen inhoudelijke informatie uitzendt. Dat het te weten komen waar een radar staat geen informatie zou zijn is een sterk staaltje kortzichtigheid, immers, er komen per dag ongeveer tussen de 3000 en 6000 bezoekers bij Flitsservice om zich te informeren waar de radars zich bevinden.


Ook radiozenders zoals Radio538 en Skyradio per RDS geven informatie waar radars zich bevinden. Of je de informatie nu vergaart via een radardetector of via je radio of zelfs per SMS, maakt geen verschil. Het is en blijft informatie waar behoefte aan is. Een dergelijk detectorverbod is dus bij voorbaat al kansloos.

 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  4-10-2003  


|

FlitsKaart