Radarwaarnemer in het nauw

 

Een medewerker van het team Verkeershandhaving stond woensdagavond met de radarauto op de Van Heemstraweg-West bij Zaltbommel. Een passerende bedrijfsauto werd geflitst met een snelheid van 120 km/u. Ter plaatse geldt een maximum van 100 km/u. De bestuurder van die bedrijfsauto had kennelijk in de gaten dat hij geflitst was en reed terug naar de radarwagen.

De bestuurder van de auto stapte uit en kwam voor het gedeeltelijk geopende rechter portierraam en begon de politieman uit te schelden en te bedreigen. Vervolgens sloeg de man met zijn hand de portierruit stuk. De politieman kreeg op dat moment in de gaten dat de situatie ging escaleren pakte zijn C2000-portofoon en zag kans nog net kans om de noodknop in te drukken. De agressieve man pakte de portofoon en gooide die in de berm. Vervolgens vernielde hij de snelheidscamera. De man dreigde de politieman te vermoorden. Die probeerde nog de auto te starten maar de man rukte de sleutel uit het contactslot en gooide die naar buiten.

Een vrouw die bij de man in de auto zat kwam toen naar de man toe om hem te kalmeren. Daarop stapte de man in zijn auto en reed weg. De politieman wist nog wel het kenteken van de auto te noteren.

Inmiddels waren meerder politie-eenheden naar de opgegeven plaats onderweg. Die werden direct geïnformeerd over het kenteken van de auto en gingen daarnaar op zoek. Ook politie-eenheden van de korpsen Brabant-Noord, Zuid-Holland-Zuid en het KLPD hebben naar de auto uitgekeken.
Inmiddels had de politiemeldkamer een mobiel telefoonnummer van de eigenaar van de bedrijfsauto weten te achterhalen. Daarop is een bericht ingesproken met het dringende advies om zich zo spoedig mogelijk bij de politie te melden.
De geschrokken politieman heeft na het gebeurde direct hulp gekregen van het Team Bedrijfsopvang van de politie Gelderland-Zuid.
De identiteit van de verdachte is bekend en deze zal zo spoedig mogelijk worden aangehouden.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  15-6-2006  


|

FlitsKaart