Radicale maatregelen nodig tegen files871x

Om te voorkomen dat de wegen volledig dichtslibben, moet het netwerk van snelwegen opnieuw worden ingericht. Ook moet er een nieuw openbaar vervoerstelstel komen en een zweeftrein. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

’Radicale maatregelen nodig tegen files’

De krant sprak met hoogleraar planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen Gert de Roo, die het huidige wegenstelsel ’dramatisch slecht’ noemt. De ingrepen die nu worden gedaan, zouden te laat komen. "De onderhoudsmiddelen aan de wegen zijn een kostbaar lapmiddel", zegt De Roo. "De filedruk op fatale knooppunten neemt daardoor alleen nog maar toe. Bovendien lost het niets op. Je bestrijdt de symptomen wel, maar niet de oorzaak."


Milieudefensie, gesponsord door de PostcodeLoterijVolgens De Roo zijn extra rijstroken op snelwegen noodzakelijk. Te veel op- en afritten zouden de doorstroming belemmeren. "Het ontwikkelen van rijstroken die uitsluitend van A naar B gaan bestrijdt files. Bestemmingsverkeer kan dan op de parallelstrook rijden."

Rijkswaterstaat voert vanaf deze week diverse werkzaamheden uit, onder meer op de A1, A2, A6 (Hollandse Brug), A9, Ring A10 en de A15.

Bron:  www.nieuws.nl / novum / De Telegraaf

Melder: Dikke Leo

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram