Rechter zet Officier van Justitie te kakken.





 

Voor een verkeersovertreding had ik een transactie voorstel gehad en een uitnodiging om op de Rechtbank te verschijnen. Het transactie voorstel had ik inmiddels betaald.

Op 2 maart 2007 moest ik verschijnen op de Rechtbank. Bij aanvang van de zitting verifieerde de vrouwelijke Rechter mijn NAW-gegevens en ik antwoordde dat dit correct was.

De Rechter vervolgde met: “U heeft 94 Km/u gereden waar u 50 mocht, weet u dat?” Ik zei ja, dat weet ik maar was volkomen in de veronderstelling dat ik, net als die 4 mensen voor mij, op dat stuk 80 mocht rijden, is immers oprit naar snelweg toe. Maar dat maakt niet uit want ik heb te hard gereden en daar moet ik voor boeten.

Toen vroeg de Rechter: “Heeft u een Transactievoorstel gehad?” Ja zei ik, die heb ik gehad en die heb ik al betaald ook. Toen werd die Rechter link tegen de Officier van Justitie, ze zei: “Hoe kan dit? Hoe kan die jongen dan hier zitten? OvJ zei, dat weet ik niet, dat is een foutje van ons denk ik.
Ze werd nu echt pis en pislink, ze ging te keer en zei:”Wat zit ik hier dan godverdomme me tijd te verdoen, ik zit hier ook niet voor Jan met de korte achternaam, ik ben niet gediend van dit soort fouten, ik kom hier om een oordeel te vellen en niet om te luisteren naar domme foute van jullie en het CJIB”.

Ze vroeg aan mij of ik een betalingsbewijs had, ik zei Nee, die heb ik niet maar u kunt het CJIB hier wel over opbellen, ze zei ja dat is een goed idee, dat doen we. Ze stuurde iemand naar beneden en die kwam na 10 minuten terug, en die zei : Inderdaad Edelachtbare, meneer zijn betaling is binnen en was op 21 februari al bijgeschreven.

De Rechter werd ze nog kwader, en sloeg met haar vuist op tafel en zei tegen OvJ: “Hoe kan het dan in godsnaam zo zijn dat ik van JULLIE (met een kwade/dodende blik naar de OvJ) en een nog steeds geen ontvangst van betaling heb ontvangen van mijnheer?”

De OvJ zei die: “Dat weet ik niet mevrouw is denk ik weer een foutje van ons!” Toen zei ze weer een foutje?? Jullie maken alleen maar fouten, ik verdoe hier mijn tijd, en mijnheer ook. Op dat moment schonk ze water in haar glas uit zo'n soort bloemenvaas, maar ze was zo kwaad dat ze per ongeluk haar glas omgooide, zo over mijn dossier heen. De Rechter zei tegen mij: “U kunt gaan meneer, dankzij de OvJ ben ook jij hier voor niks gekomen?”

Dus ik zeg: “Oké dank u wel mevrouw, maar ik ben voor niks gekomen en zou toch graag wel mijn reiskosten terugkrijgen.”

De Rechter tegen de OvJ: “En jij gaat NU met die jongen naar beneden en zorgt dat hij zijn reisgeld krijgt, het is immers jullie fout”.

Ik: “Dank u wel mevrouw en een fijne dag nog verder en liep naar de gang waar nog een jongen zat, die na mij was en ook een Transactievoorstel heeft gehad en al betaald. Ik hoor die rechter schreeuwen: “Dan mag jij ook gaan en snel een beetje” en toen zei ze: “Waardeloos is dit OvJ , waardeloos, ik heb hier geen zin in ik stop ermee voor vandaag, en dat hebben jullie aan jullie zelf te danken”. (die jongen achter mij was de laatste namelijk).


 
 
Bron: Flitsservice.nl
 
  3-2-2007  


|

FlitsKaart