Rechts wil hogere maximumsnelheid

 

Als er straks een rechts kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV komt, kunnen automobilisten het gaspedaal doordrukken tot 130 kilometer per uur.

Het plan om de maximumsnelheid te verhogen, staat in de onderdelen van het concept-regeerakkoord dat de drie partijen al klaar hadden voordat de formatie afgelopen vrijdag, naar nu blijkt tijdelijk, werd afgebroken. Nu de drie partijen opnieuw naar de onderhandelingstafel willen, komt ook de hogere snelheid op vaderlandse snelwegen weer nadrukkelijk in zicht.
Luchtkwaliteit

Niet overal zal de kilometerteller verder mogen uitslaan naar rechts. Waar de 130 km/u als verhoogd maximum geldt, zal afhangen van luchtkwaliteit, veiligheid en doorstroming. De plannen borduren voort op het systeem van dynamische snelheden dat ook demissionair minister Eurlings (Verkeer) op verscheidene plekken wil invoeren.
Een snelheid van 130 km/u is precies wat de VVD voorstelde in haar verkiezingsprogramma. De PVV wilde eigenlijk naar 140 km/u. Het CDA liet zich tot nu toe niet uit over een richtsnelheid, maar heeft altijd opengestaan voor vlottere snelheden, mits de omstandigheden het toestaan.
Ook op het gebied van veiligheid zitten de rechtse partijen op één lijn. Er is een akkoord over de invoering van een nationale politie, waar alle regionale korpsen in opgaan.

 
 
Bron: Telegraaf
 
  9-8-2010  


|

FlitsKaart