Relaas van een BOAx

Door Alfred van Benthem.
Eind vorig jaar hebben er twee reportages op de site gestaan over de zwarte kliko op de N331, bij Hasselt, hmp 7,6 afslag schuur Staatsbosbeheer en Industrieterrein/Genemuiden.Sinds begin 2002 staat deze zwarte kliko er nagenoeg dagelijks, soms meerdere keren een uur of anderhalf, twee. Dan aan de ene, dan aan de andere kant van de weg. En de BOA in de blauwe VW Transporter of bij de schuur van Staatsbosbeheer of op de parkeerplaats net na de afslag Industrieterrein/Genemuiden.
En het ding flitst zich helemaal gek!


Woensdag 9 januari 2002 zag ik hem, komend vanaf Zwolle weer staan en besloot om toch maar weer eens te gaan kijken. Meteen scheurde de BOA bij de zwarte schuur weg in mijn richting, sprong uit de auto en riep: "Wat is dat? Moet je hier zijn?"

Oh ben jij het weer die steeds bij die kliko's komt klieren. En? Heb je je trekhaak al verwijderd, anders krijg je nu een boete. Ik zei: "meteen toen ik thuis kwam op die avond dat je me had gewaarschuwd." (red: trekhaak zat voor het kenteken, wat het kenteken onleesbaar maakte).


Voor de zekerheid ging hij toch maar even kijken.


Toen vroeg hij: "Wat moet je nou steeds klieren bij die kliko's. In Nieuwleusen loopt er ook zo eentje rond die steeds komt klieren. Maar jullie zijn beiden bekend bij het hele team. Het hele team heeft het al over jullie gehad hoor. En waarom doen jullie dat nou? Verdienen jullie er aan of zo?"

Ik heb hem toen de diverse redenen genoemd die ook op de diverse sites te lezen zijn en vroeg hem of hij ook naar SBS6 had gekeken. Toen bond hij in en zei dat hij ook graag op andere plekken zou staan die veel gevaarlijker zijn.

Hij noemde tot vier keer toe de weg onder aan de dijk van Zwartsluis naar Hasselt. Het volgende doet zich daar namelijk voor:

Toen de dijk afgelopen zomer opnieuw is geasfalteerd hebben ze er ook meteen een dubbele doorgetrokken streep op aangebracht. Vroeger kon je hier lekker opschieten maar dat is sindsdien gebeurd. En nu racen verscheidende automobilisten onderlangs, tussen de grote groepen schoolkinderen en het landbouwverkeer door.

"Maar ja", zei hij mistroostig, "ik mag niet zelf bepalen waar ik ga controleren. Ik krijg iedere morgen de plaatsen en tijden door waar ik moet gaan staan. Maar zelf zou ik graag ergens anders staan waar de controles veel meer nut zouden hebben. Ik heb ook al een paar keer gevraagd of ik niet ergens anders beter zou kunnen gaan staan, maar daar wordt niet naar geluisterd."

Na elkaar een wel thuis en een prettige avond te hebben toegewenst zijn we ieder ons weegs gegaan..


Alfred van Benthem, en bij deze dan maar; alias: "De Klikoklierder"

Bron: 

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram


Commentaar Flitsservice:


 

Jammer dat een district eerst met ze allen heel vijandig tegenover "geintresseerden" zijn. Schijnbaar word niet begrepen dat men dan alleen maar meer lol krijgt om bepaalde controleurs op te zoeken als ze laten zien dat ze wel heel erg fanatiek in hun werk opgaan.

Gelukkig loopt een confrontatie tussen controleur en passant steeds vaker uit op een goed gesprek. Dat is mooi, want dan hoeven er geen "vervelende" foto's geschoten te worden waardoor de verhoudingen nog schever komen te liggen. Vervelend doen wekt na verloop van tijd alleen maar meer sport op om een bepaalde controle vast te leggen. Met de huidige technieken van 20-30x optische zoom is er genoeg mogelijk dus dwarszitten kan men elkaar altijd, maar ach waarom?

En dan nogmaals de reden waarom we dit doen? Nouja dat heeft een hele reeks redenen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld om mensen erop te attenderen dat er op bepaalde plekken frequent gecontroleerd word. Hoe de situatie eruit ziet, en vooral hoe smerig een kliko opstelling kan zijn. Want zeg nou eerlijk, zo'n dekmantel en ook nog eens op een verkeerde weg staan levert voor de automobilist toch wel weer de bekende gedachte over snelheidscontroles op. Andere reden is uiteraard te kunnen leren van de vijand. Klinkt vreemd, maar controles schieten kan reuze leerzaam zijn. En als laatste; "soms is het gewoon erg leuk om je (digitale) camera eens uit te laten. En ja, er wordt dus aan verdiend; "eer, genoegdoening en lering". Ja, het is nog best een mooi vak, vrijwillig Internet journalist zijn. Er zijn nog wel meer redenen, maar de bedoeling is dat dit een korte reactie op dit mooie stuk blijft.