Remkes onder vuur over radarpistoolx

Zowel CDA als VVD diende afgelopen week een schriftelijke Kamervraag in bij minister Remkes van Binnenlandse Zaken over de zogeheten radardetector-detector (rdd). Dit radarpistool wordt momenteel illegaal ingezet, zo berichtte De Telegraaf op 30 september, omdat het in strijd zou zijn met de EU-regels.Naar aanleiding van dit artikel wil CDA'er Algra van Remkes weten of het inderdaad klopt dat de rdd's, waarvan verkeersofficier Spee er direct 26 aanschafte, niet voldoen aan de vereiste Europese richtlijnen. Dan zou de apparatuur namelijk niet gebruikt mogen worden om automobilisten die nog rondrijden met een radarverklikker op de bon te slingeren. De christen-democraat wil sowieso weten hoe de Nederlandse situatie zich verhoudt tot de situatie in andere Europese landen.
Ook VVD'ers Luchtenveld en Hofstra willen opheldering van Remkes. De liberalen zijn vooral benieuwd wat de gevolgen zullen zijn voor de al uitgedeelde boetes en in beslag genomen radarverklikkers, als de rdd's inderdaad illegaal blijken. Beide parlementariƫrs hebben hun partijgenoot tevens het kostenplaatje gevraagd waarin de aanschafkosten van de apparatuur zijn verwerkt, alsmede de meerkosten als op de kortst mogelijke termijn maatregelen worden getroffen om het verbod van radarverklikkers 'adequaat te handhaven'.
Na Amsterdam heeft ook Den Haag zijn eigen officiƫle exchange index. In de vorm van de Parlementaire Exchange Index (PEX) wordt wekelijks bijgehouden hoeveel schriftelijke Kamervragen er gesteld worden en aan wie. Het aantal punten geeft een indicatie van de bedrijvigheid in het parlement dan wel van de onduidelijkheden in het beleid.

Bron:  Parlementaire Nieuwsbrief

Melder: Chemical

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram