Resultaten controles TT Assen1540x

De TT-nacht is voor de Drentse politie in een prettige sfeer verlopen. Naar schatting zo’n zestigduizend bezoekers kwamen af op de activiteiten in het centrum van de stad zoals de kermis en de verschillende artiesten en bands. De stroom mensen kwam na een forse regenbui aan het begin van de avond wat laat op gang.

Hoewel de sfeer goed was waren er toch nog enkele kleine schermutselingen maar de aanwezige agenten konden die in de kiem smoren. Er zijn ruim honderdtwintig mensen bekeurd wegens wildplassen.

Op en rond de campings in Witten was het vrijdagavond enigszins onrustig maar de alom aanwezige agenten konden ook hier de rust bewaren. Een 42-jarige man uit Stramproy werd aangehouden omdat hij een 45-jarige man uit Baexem met een mes stak. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. Verder raakte na een vechtpartij in een tent op een camping aan der Witterhaar een 41-jarige man uit het Duitse Boenen gewond, waarna hij is opgenomen in het WZA. Voor deze mishandeling is een 39-jarige Duitser uit Neuss aangehouden. Naderhand bleek het letsel van de gewonde erg mee te vallen. Hij is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen.

Een groep campinggasten, die onrustig was en overlast veroorzaakte, is door de campingeigenaar aangezegd dat ze de camping op zaterdagmorgen moet verlaten, één persoon uit deze groep werd aangehouden omdat hij zich niet aan de regels wilde houden.

Blaasproeven
De afgelopen dagen heeft de politie ruim 6700 blaasproeven gehouden op de toegangswegen naar Assen. Daarbij werden 30 bestuurders aangehouden omdat zij meer alcohol in hun bloed hadden dan was toegestaan. Dat betekent ongeveer 0,5 procent van de gecontroleerde bestuurders.

Snelheid
Het korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft op de A28 op de grens van Drenthe en Overijssel vrijdagavond 640 snelheidsovertredingen waargenomen. Die bestuurders kunnen een boete tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was van een motorrijder die 193 km/uur reed. De hoogst genoteerde personenauto reed 188 km/uur.

Verkeersstromen op zaterdag
De aanvoer naar het circuit op zaterdag heeft nauwelijks voor problemen gezorgd. De parkeerterreinen waren eerder gevuld dan vorig jaar. Behalve wat kleine stremmingen hebben de meeste bezoekers redelijk door kunnen rijden.

Tijdens de afvoer vinden op zaterdag en op zondag controles plaats. Daarbij wordt met name gelet op verkeersovertredingen en het gebruik van alcohol.

Aanpak werkt
De aanpak van de afgelopen jaren van gemeente, brandweer, GHOR en politie blijkt te werken. Het zwaartepunt ligt steeds meer op preventie. Door vanaf het begin duidelijk te maken dat de TT vooral een feest mag zijn, maar dat de regels gewoon worden gehandhaafd, blijft de sfeer goed. De nieuwe opzet van de festiviteiten in de binnenstad hebben eveneens een bijdrage geleverd. Er wordt een goed programma aangeboden, dat boeiend is voor het publiek. Door de gekozen opzet bestaat er ondanks de tienduizenden bezoekers toch een gevoel van ruimte rondom de podia. In Witten gaat de samenwerking met de campingeigenaren steeds beter, wat een grote bijdrage heeft geleverd aan de situatie in Witten. Hetzelfde geldt voor het optreden van de handhavingteams.

Opvallende zaken
Voor het eerst sinds jaren heeft de brandweer geen enkele keer hoeven uitrukken voor brandjes. Bij de EHBO-posten zijn enkele tientallen mensen behandeld voor lichte verwondingen.

Tot halverwege zaterdagmiddag was bij de politie nog geen aangifte gedaan van motordiefstallen.

De stand van zaken vanaf woensdag tot zaterdagmiddag
De politie heeft 41 mensen aangehouden wegens misdrijven als vernieling, mishandeling en diefstal.

Bij de controles, waarbij van ruim 6700 bestuurders een blaastest is afgenomen, bleken 30 bestuurders teveel alcohol te hebben gedronken.

Ongeveer 200 bekeuringen zijn uitgedeeld, waarvan het merendeel voor wildplassen.

Meerdere containers zijn gevuld met spullen die bij de preventiecontroles zijn in beslag genomen. Vanaf zaterdagmiddag kunnen de eigenaren hun spullen weer ophalen.

De meest opvallende zaken daarbij waren 9 bankstellen, 15 minibikes, 19 andere motoren en bromfietsen, en 28 geluidsboxen.


Politie Ijsselland schreef:
Regio, 01-07-2007 • Door het Team Verkeer is, in samenwerking met de videoauto van Flevoland alsmede met de helikopter van de Dienst Luchtvaartpolitie, verkeerstoezicht gehouden op met name motorrijders die na een bezoek aan de TT Assen huiswaarts reden. In totaal zijn er 70 bekeuringen uitgeschreven voor met name het overschrijden van de maximum-snelheid en het overschrijden van de doorgetrokken streep. Het toezicht bestond uit opvallende en onopvallende dienstvoertuigen. Er werd met name gecontroleerd in District Noord (Steenwijk, Staphorst en Zwartewaterland) en op de A28.

Vruchtbare samenwerking
De helikopter had vanuit de lucht een goed zicht op de wegen en zodoende konden verkeersovertredingen al zeer vroeg gesignaleerd worden en konden de voertuigen op de grond erbij gepraat worden. Dit leverde een vruchtbare samenwerking op.

Overgrote deel motorrijders reed beheerst en gedisciplineerd
Ondanks dat door het overgrote deel van de motorrijders beheerst en gedisciplineerd gereden werd waren er toch verkeersdeelnemers, met name motorrijders, die over de grens gingen en een bekeuring ontvingen. Zo zijn er 70 bekeuringen uitgeschreven voor:

33 x overschrijding van de maximum-snelheid met meer dan 30 km/u;
28 x overschrijding doorgetrokken streep;
3 x kentekenplaat niet leesbaar (omgebogen of onleesbaar);
1 x artikel 5 (Op gevaarlijke wijze een ‘wheely’ maken);
4 x stoppen/keren op autoweg;
1 x negeren van het rode verkeerslicht;
1 x het niet dragen van de autogordel;
1 x spookrijden op snelweg;
2 x vluchtstrook zonder noodzaak gebruiken.

17 rijbewijzen ingevorderd wegens te hoge snelheid
Van de 33 verkeersdeelnemers die de maximum-snelheid met meer dan 30 km/u hadden overschreden moesten 17 bestuurders (merendeel motorrijders) hun rijbewijs inleveren aangezien zij de maximum-snelheid hadden overschreden met meer dan 50 km/u. Deze snelheden waren:

1 x 110 bij 50 km.
1 x 131 bij 80 km
1 x 134 bij 80 km,
1 x 140 bij 80 km
2 x 142 bij 80 km
3 x 145 bij 80 km
4 x 146 bij 80 km
1 x 168 bij 100 km
1 x 173 bij 100 km
1 x 181 bij 100 km

229 km/u op de teller
Een 30-jarige motorrijder uit Nieuw Vennep werd aan de kant gezet nadat hij met een gecorrigeerde snelheid van 229 km/u over de N48 reed waar maximaal 100 km/u gereden mag worden. De man reed dus 129 km/u te hard. Aangezien de man zijn rijbewijs niet kon overhandigen ter inbeslagname is zijn motor in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron:  Politie.nl

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram