Rijbewijs ingevorderd na gevaarlijk rijgedrag

 

De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 nabij Bolsward een 29-jarige automobilist uit Assen aangehouden. De 29-jarige bestuurder haalde op de A7, net voor de afslag Harlingen, een onopvallende videosurveillanceauto van de politie in.

De agenten besloten om de man te volgen om een snelheidsmeting te doen. Na de meting bleek de 29-jarige met een gemiddelde snelheid van 151 kilometer per uur te rijden. Reden voor de agenten om de bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag. Ze haalden hem in om een stopteken te geven. Dit lukte echter niet omdat de 29-jarige de politieauto gelijk weer inhaalde. De agenten besloten om de auto nogmaals in te halen. Het stopbord met de tekst “volgen politie” werd aangezet. De agenten bleven op de linkerrijstrook rijden. De automobilist kon dus niet meer inhalen.

Hij bleef echter op zeer korte afstand van de politieauto rijden. De man probeerde vervolgens om de politieauto rechts in te halen. Toen hij rechts naast de videosurveillanceauto reed, stuurde de man plotseling naar links. De agenten moesten dan ook uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Tijdens de uitwijkmanoeuvre kwam de videoauto met de linkerwielen in de berm terecht. De 29-jarige gaf vol gas en ging er weer vandoor. De man kreeg wederom een stopteken. Op het laatste moment nam hij de afslag Bolsward en stopte op de vluchtstrook.

De agenten deelden de man direct mede dat hij zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij wilde dit niet overhandigen. Ook weigerde hij om verder mee te werken. Hierop werd de 29-jarige aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Tevens werd zijn auto in beslag genomen.

 
 
Bron: Politie
 
  25-3-2009  


|

FlitsKaart