Rijkswaterstaat : maandag extra files wegens dichte spitsstroken.

 

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten maandag voor extra files in het oosten van het land nu een deel van de spitsstroken niet of minder opengaat terwijl tegelijkertijd het streekvervoer staakt.

Door een blikseminslag brak gisteren brand uit in de regionale verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Wolfheze. Hierdoor is het onmogelijk de camera’s te bedienen die continu een beeld geven van de wegsituatie.

Omdat inspecteurs ter plekke de drukte moeten gaan beoordelen, worden enkele spitsstroken slechts beperkt opengesteld. De grootste problemen worden verwacht op de rijksweg A50. Hier blijven de stroken tussen Beekbergen en Waterberg aan beide kanten dicht.

Tussen Ewijk en Valburg zijn ze vanochtend slechts tot 9.30 uur open, en van Heteren tot Valburg van 15.00 tot 19.00 uur. Deze beperkte middagopening geldt ook voor de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld. Tussen Deventer en Apeldoorn op de A1 blijft de strook juist permanent open. Dit geldt ook voor de strook op de A28 tussen Zwolle en Hattemerbroek en tussen Zwolle en knooppunt Lankhorst.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  6-1-2008  


|

FlitsKaart