Rijkswaterstaat mag geen verkeersinformatie via site geven





 

RIJSWIJK - Rijkswaterstaat mag niet langer via de website van de instantie of met sms'jes verkeersinformatie verschaffen aan weggebruikers. Dat heeft de rechter besloten naar aanleiding van een klacht van de VerkeersInformatieDienst (VID).



De dienst meende dat Rijkswaterstaat zich schuldig maakte aan concurrentievervalsing.



Rijkswaterstaat en het Korps Landelijke Politie Diensten begonnen in 1998 via het Traffic Information Center (TIC) met het verzamelen van verkeersgegevens. Doel hiervan was die informatie door te geven aan servicediensten als de ANWB en de VID. De laatste instantie verwerkt de gegevens tot verkeersbulletins, die op commerciële basis aan diverse radio- en televisiestations worden verkocht.



Boekje te buiten



Toen Rijkswaterstaat echter ook op eigen initiatief via een website en sms-berichten verkeersinformatie begon te verstrekken, stapte de VID naar de rechter met de klacht dat de overheidsdienst zijn boekje te buiten ging door gegevens te verstrekken in plaats van te verzamelen.



De rechter stelde de dienst maandag in het gelijk. "De website is inmiddels aangepast", aldus een woordvoerder van de VID. "Ik hoop dat we nu gewoon op oude voet verder kunnen gaan."

 
 
Bron: nu.nl
 
  8-6-2003  


|

FlitsKaart