Rijkswaterstaat staakt proefmaatregelen rond Groningen999x

Rijkswaterstaat stopt met onmiddellijke ingang met de snelheidsbeperking op de A28 tussen De Punt en Groningen. Bij grote drukte werd de maximum snelheid in de ochtendspits op maandagen, dinsdagen en donderdagen sinds 1 maart verlaagd tot 90 km per uur. Dat heeft echter geen effect te hebben op de doorstroming, zo blijkt uit camera-onderzoek.

Over de mogelijkheid om vanaf het Europlein over twee rijstroken de zuidelijke ringweg op te rijden richting Julianaplein is Rijkswaterstaat wel enthousiast. De rijksdienst blijft dat volgens plan tot 1 januari doen. Daarna is het geld op. Een aannemer moet de drie dagen met de hand een rijstrook van de ringweg afzetten en informatieborden plaatsen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat wil dat de proef volgend jaar zo snel mogelijk wordt hervat, maar weet niet of er geld voor is.

Uit het onderzoek blijkt dat er dagelijks tussen de 60.000 en 70.000 voertuigen op de ringweg in Groningen rijden. De camera’s registreerden twee weken lang 24 uur per dag alle kentekens om de doorstroming te meten. Er zijn volgens Rijkswaterstaat geen kentekens geregistreerd en er is geen informatie doorgegeven aan justitie. Tijdens het onderzoek werd een van de camera’s vernield.

Bron:  DvhN

Melder: Opa TRP

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram