Rijkswaterstaat: vangrail was niet nodig (A35 - 6 doden)

 

Op de onheilsplek op de A35 waar zondagavond twee auto's tegen elkaar botsten, waardoor zes mensen om het leven kwamen, staat geen vangrail langs de weg. Dat is normaal gesproken niet nodig volgens Rijkswaterstaat, omdat een flinke strook grond tussen weg en water gewoonlijk auto's die van de weg raken, laat afremmen.

Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag op RTV Oost gezegd. Volgens de woordvoerder is een groenstrook van 13 meter breed genoeg om ervoor te zorgen dat auto's niet in het water rijden. Maar omdat de grond keihard bevroren was, is de snelheid van de auto's niet afgeremd.

De politie is nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding, die plaatshad op de plek waar de A35 versmalt van drie naar twee rijstroken. Rijkswaterstaat wil de uitkomst van dat onderzoek afwachten en daarna eventueel bezien of er alsnog een vangrail langs de weg komt.

Alleen een 38-jarige man uit Zoetermeer overleefde het ongeluk. Hij is uit het ziekenhuis ontslagen, meldde de politie woensdag. Een andere man, twee vrouwen en vier kinderen zijn overleden aan de gevolgen van de val in het ijzig koude water.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  2-8-2012  


|

FlitsKaart