Rijverbod voor bejaarde brokkenpilote

 

ASSEN - De 89-jarige automobiliste die op 27 augustus een man op een terras doodreed, moet een boete van duizend euro betalen en mag vijf jaar geen auto rijden. Die straf legde de rechtbank in Assen haar woensdag op. De rechtbank acht bewezen dat het ongeval te wijten is aan roekeloos rijgedrag.

De dader, de 89-jarige H.J. K. uit Emmen, zag in aanloop naar de rechtszaak de bui al hangen. Ze heeft haar auto verkocht en haar rijbewijs vrijwillig afgegeven. Dat bleek op de zitting twee weken geleden. De Emmense was daarbij niet aanwezig, volgens haar raadsman omdat zij dat emotioneel niet aan zou kunnen.

Op die bewuste dag in augustus reed de vrouw met haar auto een terras in Zuidlaren op. Ze reed twee mensen aan, onder wie de man die later aan zijn verwondingen bezweek. Aan de politie verklaarde ze dat de remmen van haar auto niet meer functioneerden.

Uit technisch onderzoek bleek echter dat er niets aan de auto mankeerde. Tevens bleek dat de vrouw op het moment van de aanrijding tussen de 70 en 80 kilometer per uur reed. De weg vertoonde geen remsporen en getuigen spraken van een "brullende motor".

 
 
Bron: Nu.nl
 
  26-2-2003  


|

FlitsKaart