Rommelige zaterdag met veel vertraging

 

Het is weer een rommelige zaterdag geweest op de Nederlandse wegen. Dit weekend zijn er verschillende evenementen die voor de nodige vertraging hebben gezorgd. Ook werkzaamheden en ongevallen op diverse plaatsen in het land hebben roet in het eten gegooid.

Het begon al vroeg zaterdag. Nog voor Nederland grotendeels ontwaakt wordt in België, bij Luik, de E25/A2 afgesloten vanaf afrit 7. In Luik is vandaag de Tour de France gestart, waardoor de E25/A2 de hele dag afgesloten is geweest. Verkeer in die regio heeft rekening moeten houden met vertraging en omleidingen.

Ook is de A2 vanuit Luik in de ochtend afgesloten geweest bij Maastricht. De werkzaamheden die aanvankelijk tot zaterdagochtend 11:00 uur zouden duren, liepen helaas uit. Het verkeer kwam daardoor vanaf het einde van de middag in beide richtingen vast te staan op de A2. Richting Luik was het zelfs over 7 kilometer langzaam rijden en stilstaan.

Weggebruikers in het oosten van het land moesten zaterdagochtend vroeg heel even aansluiten op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn. Ter hoogte van Voorst vinden werkzaamheden plaats waardoor het al snel file rijden is op dat punt. De rijstroken zijn namelijk versmald, ook is de maximumsnelheid verlaagd.

Tot maandagochtend 05:00 uur is de A15 richting Nijmegen afgesloten voor een onderhoudsbeurt. De rijbaan is dicht tussen Tiel en Echteld. Wie er zaterdag rond het middaguur voor koos om via de A12 naar het oosten te rijden kwam bij Utrecht al in de file. Om 11:00 uur was het vanaf het knooppunt Oudenrijn tot aan Bunnik over 7 kilometer file rijden.

Verkeer onderweg naar Antwerpen kan beter dit weekend via Roosendaal en Bergen op Zoom rijden. In België vinden er voorlopig werkzaamheden plaats aan de E19/A16. Zaterdag is het hierdoor de hele dag al file rijden geweest vanaf het knooppunt Galder tot aan Meer, een stuk van 9 kilometer. Hierdoor liep het voor de middag ook vast het bij het knooppunt Galder op de A58 richting Breda.

Bezoekers aan de TT Assen moesten ook met extra reistijd rekening houden. De hele zaterdagochtend was het druk bij de afrit Assen-Zuid. Wie richting Groningen of Leeuwarden moest en niet in de file terecht wilde komen kon beter via Almere en Emmeloord omrijden via de A27, de A6 en de A7. Ook omdat de A28 vanuit Zwolle voor de middag afgesloten is geweest na een kettingbotsing bij Staphort, waar drie personen gewond raakten. De vertragingstijd liep hierbij in rap tempo op tot meer dan een half uur waarbij het om 13:00 vanaf Ommen tot aan Staphorst over 8 kilometer langzaam rijden en stilstaan was. Rijkswaterstaat kon de A28 rond 13:15 uur pas vrijgeven.

Tegelijkertijd gaat het bij Assen ook flink mis op de N33 tussen Veendam en Eemshaven. Tussen Veendam en Meeden gebeurden meerdere ongelukken waardoor de N33 in beide richtingen wordt afgesloten. Een automobilist was achterop een vrachtwagen met pech geklapt. Ook botsten twee auto's frontaal op elkaar. De rijbaan kon pas rond 13:00 worden vrijgegeven. De vertraging rond Assen liep door het ongeval op de N33 extra op.

Na de middag komt het verkeer van Den Bosch naar Utrecht in de problemen op de A2 bij Waardenburg. Door werkzaamheden is de rechterrijstrook afgesloten geweest waardoor het vanaf Kerkdriel over 5 kilometer stil heeft te staan.

Rond de klok van 14:00 uur heeft mobiel Nederland zijn bestemming grotendeels gevonden en wordt een stuk rustiger op de weg in verhouding met de ochtend. Toch is er hier en daar nog wat reuring te vinden op de Nederlandse snelwegen. In Zeeland is op dat moment namelijk de Brouwersdam al een uur afgesloten vanwege "Concerts at SEA". De N57 tussen Middelburg en Rotterdam zal tot zondagnacht 04:00 afgesloten zijn. Het popfestival heeft er ook voor gezorgd dat het druk is geweest op de N256 tussen Goes en Zierikzee. Richting het noorden was 15 minuten nodig om van Kortgene naar Zierikzee te komen.

Ook het muziekfestival Awakenings in recreatiegebied Spaarnwoude heeft in de voorloop naar de avond voor een opstopping gezorgd op de N200 vanuit Amsterdam. Om de vertraging wat naar beneden te schroeven werden bezoekers geadviseerd om via de noordkant van het festivalterrein te rijden over de A9, de A22 en de N202.

De A28 blijft zaterdag in de spotlight staan. Rond 15:30 uur gaat het wederom mis, dit keer bij Nieuwleusen, van Zwolle naar Hoogeveen. De rijbaan wordt na een ongeval waarbij een motorrijder betrokken raakt nogmaals afgesloten, alleen bij dit incident kan het verkeer gebruik blijven maken van de vluchtstrook. Weggebruikers komen vanaf Zwolle-Noord in 5 kilometer file terecht. Tot aan Nieuwleusen was een half uur extra reistijd nodig. Verkeer richting het noorden kon dan ook lange tijd beter blijven omrijden via Emmeloord.

Rond 16:00 uur wordt het ineens druk op diezelfde A28, maar dan van Assen naar Hoogeveen. De TT Assen loopt uit waardoor weggebruikers vanaf Assen- Zuid tot aan Ruinen in 15 kilometer terecht komen, een file waarvoor al snel meer dan een half uur voor uit getrokken moet worden. 
 
Bron: VID
 
  7-1-2012  


|

FlitsKaart