Ruim 4 op de 5 boetes zijn voor te hard rijden

 

Meer dan 80 procent van alle verkeersboetes wordt uitgedeeld vanwege hardrijden. Dat komt neer op 6.730.442 snelheidsovertredingen.
In totaal zijn in 2014 8.306.094 verkeersboetes uitgeschreven. In 2013 werden nog 10.334.619 verkeersboetes uitgedeeld. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft ontvangen.

De daling van het aantal boetes is volgens het CJIB te verklaren door de vervanging van analoge flitspalen. Deze worden verwijderd of vervangen door mobiele radarapparatuur van de politie.

Naast snelheidsovertredingen zijn fout parkeren en het negeren van verkeerslichten de meest voorkomende uitgedeelde boetes.

Almere
De meeste verkeersovertreders wonen in Almere. Inwoners van achttien jaar of ouder krijgen daar minstens 2,5 verkeersboetes per persoon.

Mogelijk is dit aantal nog iets hoger. Het CJIB maakt in verband met de privacy van de overtreders niet bekend of voor sommige overtredingen minder dan zeven boetes in een gemeente zijn uitgedeeld.

De Ronde Venen
Naast Almere, Houten (1,8 boetes per volwassene), Haarlemmermeer (1,6) en Breda (1,3) zijn de verschillen per woongemeente niet opmerkelijk groot. Bij de gemeenten waar de overtreding is gepleegd, is het onderscheid een stuk groter.

In de gemeente De Ronde Venen worden veruit de meeste overtredingen gepleegd, namelijk 16,5 per volwassene. Ook Stichtse Vecht heeft relatief veel verkeersovertreders ten opzichte van volwassen inwoners, namelijk 10,1.

 
 
Bron: NU.nl
 
  27-6-2015  


|

FlitsKaart