Ruim helft automobilisten rijdt te snel op Bocholterweg in Weert

 

Bij een snelheidscontrole op de Bocholterweg in Weert heeft het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord 311 bestuurders geverbaliseerd voor te hard rijden. Van de automobilisten reden er 27 dermate snel dat zij in het geval van een staandehouding hun rijbewijs terplekke kwijt zouden zijn, meldt de politie Limburg-Noord.

Het Verkeershandhavingsteam controleert regelmatig op de Bocholterweg. Dit is een van de wegen in de politieregio Limburg-Noord die aangeduid is als trajectweg. Het betreft een weg waar in het verleden ernstige ongevallen hebben plaatsgevonden. De gemeente heeft de weg nog niet zo lang geleden heringericht als 60-km weg. De controle werd uitgevoerd met een radarwagen, die afgelopen dinsdag tussen 08.20 en 14.45 uur op de Bocholterweg stond.

De officier van justitie bepaalt op grond van de processen-verbaal of hij alsnog een ontzegging zal opleggen. Dit hangt af van de staat van dienst van de bestuurder. Er passeerden 591 voertuigen de controleplek, waarbij de hoogst gemeten snelheid 142 km/u was. Alle overtreders krijgen binnen enkele weken een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau in de brievenbus.

 
 
Bron: Blik op Nieuws
 
  23-7-2009  


|

FlitsKaart