Scheuren door woonerf grootste ergernis

 

Westlanders ergeren zich boven alles mateloos aan het gescheur van automobilisten in de 30-kilometerzones.

Het crossgedrag dat soms levensgevaarlijke vormen aanneemt op plekken waar kleine kinderen spelen, staat met stip op nummer één in de ergernis top vijf die door een groep Westlandse jongeren die is samengesteld. Bewoners van de tuinderstreek reageerden na hun oproep massaal over zaken waar zij zich aan stoorden. Honderden mails en brieven kwamen binnen bij de jonge enquêteurs, die met dit initiatief hun geliefde kassengebied weer tot een gouden plek om te wonen willen maken.

Op nummer twee op de lijst van ergernissen staat de overlast van hangjongeren in diverse dorpen zoals ’s-Gravenzande en Naaldwijk.

„Ook de grote woningnood is voor veel Westlanders een heikel probleem”, laat bedenker Lennard Duyvesteijn weten.

Vooral ouders begrijpen niet waarom hun kinderen die hard werken, gedwongen worden om thuis te wonen of naar Den Haag te verhuizen. „Het is iets dat heel veel Westlanders steekt, van jong tot oud.”

Op de vierde plaats staat hondenpoep. „Logisch, in alle gemeenten komt dit probleem wel voor in de top tien van ergernissen, dus ook bij ons.”

Oplossingen
En dan de laatste: het dure nieuwe gemeentehuis. Veel Westlanders ergeren zich aan de enorme bedragen die de gemeente heeft uitgetrokken om een nieuw prestigieus gemeentehuis te bouwen in Naaldwijk. Zij zijn ervan overtuigd dat het allemaal best wat goedkoper kan. „De oplossingen voor dit probleem stromen dan ook echt binnen”, aldus Duyvesteijn. „Bij de andere ergernissen is dat wat minder.”

Inmiddels hebben 115 ’Willy Wortels’ zich gemeld om mee te denken aan oplossingen. Ook hebben zich 700 studenten van een aantal hogescholen gemeld en Duyvesteijn wil nog de Westlandse colleges benaderen om mee te doen.

Vanaf komende dinsdag staan de ergernissen uitgewerkt op www.westlandhelemaalgoud.nl en kan iedereen via die website met oplossingen komen.

 
 
Bron: De Telegraaf /abonnee gedeelte
 
  9-12-2007  


|

FlitsKaart