Schiphol en Julianaplein plat bij acties

 

Minister Guusje Ter Horst van binnenlandse zaken en het publiek kunnen rekenen op keiharde acties van de politie, als de minister op 7 maart niet met een beter bod komt. Het platgooien van Schiphol en grote verkeerspleinen in Nederland zijn reële opties.

Dat zegt Koos Fekkes, voorzitter van het Regionaal Actiecomité. "De collega’s zijn woest over het lage cao-eindbod van de minister. Het bod getuigt van een gebrek aan respect en roept om hardere acties."

Volgens de voorzitter is het platgooien van luchthaven Schiphol één van de opties die door actievoerders landelijk besproken wordt. "Je moet dan denken aan een anti-terrorisme actie, waarbij al het inkomende verkeer gecontroleerd wordt." Als andere besproken opties noemt Fekkes grootscheepse verkeerscontroles tijdens het spitsuur bij ministeries en op grote verkeerspleinen in het hele land.

Julianaplein

"In Groningen is dan het Julianaplein het meest voor de hand liggende verkeersplein. Als we daar tijdens het spitsuur verkeer gaan controleren, dan krijg je files tussen Groningen, Winschoten, Drachten en Assen", aldus de actieleider.

Ter Horst biedt de politie de komende drie jaar ruim 10 procent meer loon. Verder kunnen politiemensen tot en met schaal 9 dit jaar een eenmalige uitkering van 1200 euro krijgen, plus een extra uitkering van 600 euro volgend jaar. De ANPV en de ACP zien niets in het voorstel, de vakbond NPB maakt de uitkomst van de ledenraadpleging begin maart bekend.

 
 
Bron: DvhN
 
  28-2-2008  


|

FlitsKaart