Scholieren delen gele kaarten uit





 

Scholieren van vier basisscholen in Mussel en Musselkanaal hebben maandag de politie meegeholpen met snelheidscontroles. Tientallen bestuurders die vlak voor de basisscholen met te hoge snelheid langsreden werden langs de kant gezet. Zij kregen van de scholieren een gele kaart uitgedeeld. De controle was een gezamenlijke actie van Regiopolitie Groningen en Veilig Verkeer Nederland.

In totaal kregen ongeveer 70 bestuurders een gele kaart. Op de gele kaart schreven de kinderen de gemeten snelheid van het aankomende voertuig, maar ook de snelheid zoals die in de gereden straat geldt. Met de controle willen de deelnemende partijen wijzen op de verkeersveiligheid bij scholen. Vooral nu de scholen weer zijn begonnen. Een te hoge snelheid is een overtreding waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De bestuurders werden daarop gewezen door de leerlingen. Ook de kinderen werden daardoor op spelende wijs geconfronteerd met verkeersveiligheid.



De scholen die mee hebben gedaan zijn Heiliger Hart en De Basis in Mussel en St. Antoniusschool en de Linderborgh in Musselkanaal. De kinderen van de scholen, de bestuurders, Veilig Verkeer Nederland en de politieagenten kijken op een goede manier terug op de actie.

 
 
Bron: Politie.nl
 
  27-8-2008  


|

FlitsKaart