Schultz baalt van rol OM in 130 km-debat

 

„Ik zou zeggen: laten ze zich bezighouden met andere zaken.” Dat zei verkeersminister Melanie Schultz van Haegen woensdag in een debat in de Tweede Kamer over de verhoging van maximumsnelheden richting medewerkers van het Openbaar Ministerie.

In diverse kranten lieten OM-medewerkers de afgelopen tijd weten dat het verlagen van de flitsmarges niet kan of gevaarlijk uitpakt. De flitsmarge is het verschil tussen de geldende maximumsnelheid en de snelheid waarbij een automobilist een bon in de bus kan verwachten. Schultz onderzoekt of die marge omlaag kan, bijvoorbeeld omdat inmiddels betere meetapparatuur beschikbaar is. Die vraag is actueel omdat door de nieuwe maximumsnelheid van 130 kilometer per uur pas bij 139 kilometer een bon volgt.

Niet alleen door afwijkingen van de meetapparatuur bestaat er zo’n flitsmarge. Ook moet duidelijk zijn dat er echt sprake is van een (flinke) overschrijding van de maximumsnelheid. Op 18 mei staat er over deze kwestie een nieuw debat gepland in de Tweede Kamer. Dan wil Schultz de resultaten van het onderzoek bespreken. Tot die tijd voelt ze er niet voor om via de pers te discussiëren. De leden van het OM zouden ook af kunnen wachten wat het onderzoek oplevert, liet de VVD-bewindsvrouw woensdag doorschemeren.

 
 
Bron: De Telegraaf
 
  23-3-2011  


|

FlitsKaart