Schultz belooft 80 in spits rond Amsterdam

 

Op de wegen tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad kunnen automobilisten binnen tien jaar in de spits gemiddeld 80 kilometer per uur rijden.

Dat belooft minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) maandag bij de start van een uitgebreid wegenproject, schrijft De Telegraaf.

De minister heeft 4,5 miljard euro gestoken in een project om de A1, A6, A9 en de A10 te verbreden. In de treinverbinding over dezelfde route wordt 1,4 miljard euro gestoken.

Het gaat volgens de minister om een ’economisch topgebied’ waarin moet worden geïnvesteerd. Doorstroming zou cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de Noordzijde van de Randstad ’en daarmee voor heel Nederland’.

Schiphol

Maandag tekent de minister het besluit tot de wegverbreding bij Schiphol. Bij het project worden nieuwe bruggen en tunnels gebouwd en bestaande bruggen verbreed.

Ook wordt geluidsreducerend asfalt en 36 kilometer aan geluidsschermen aangelegd. In het budget is ook de aanleg van natuur, water en fietspaden opgenomen. De werkzaamheden beginnen eind dit jaar en moeten in 2020 klaar zijn.

 
 
Bron: nu.nl
 
  21-3-2011  


|

FlitsKaart