Schultz gaat alsnog opties A27 onderzoeken

 

Minister Schultz (Infrastructuur) gaat alsnog onderzoeken welke andere opties er zijn om natuurgebied Amelisweerd te sparen bij de verbreding van de A27. Dat blijkt woensdag tijdens een debat over dit onderwerp.

Schultz stelde dat de opties al 'tot in den treure' zijn onderzocht, maar constateert dat er sinds de verkiezingen andere politieke verhoudingen zijn en de vraag om onafhankelijk onderzoek keer op keer blijft terugkomen. Het onderzoek was een verzoek van PvdA-Kamerlid Attje Kuiken. Ze wil bezien of er een in plaats van 2 keer 7 banen ook 2 keer 6 banen kunnen worden gerealiseerd. Deze maatregel is een stuk goedkoper, omdat deze binnen de bestaande 'bak' kan worden gemaakt en dus geen schade doet aan natuurgebied Amelisweerd. Ze wil daarbij ook onderzoeken wat de gevolgen zijn van een snelheidsverlaging naar 80 kilometer per uur.

"Het is een delicate kwestie en naar ons oordeel is dit nog onvoldoende onderzocht", aldus Kuiken. CDA-Kamerlid Sander de Rouwe concludeerde daarop dat Kuiken de minister niet vertrouwt, aangezien al deze opties al eerder zijn onderzocht. De VVD liet tijdens het debat weten dat de minister vooral door moet gaan met de verbreding van de A27 naar 2x7 banen. "Na de val van het kabinet is het onderwerp niet controversieel verklaard. Er wordt dus terecht doorgezet met het doorprikken van deze trechter", aldus VVD-Kamerlid Ton Elias. Hij betreurde het dat er nu alsnog extra onderzoek moet worden gedaan.

De Rouwe sprak van een 'zoethoudertje', aangezien VVD en PvdA nog bezig zijn met onderhandelen over het nieuwe kabinet. Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) vreest dat de PvdA alsnog de 2x7 optie omarmt, ten koste van Amelisweerd. De minister verwacht dat het onderzoek zo'n drie maanden gaat duren.

 
 
Bron: Nu.nl
 
  10-10-2012  


|

FlitsKaart