Schultz: op bijna helft van snelwegen 130 km

 

Per 1 september geldt in elk geval op 45 procent van de snelwegen een maximumsnelheid van 130 kilometer. Op 10 procent van de autosnelwegen verhoogt minister Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) de snelheid later, zo becijfert ze donderdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Op trajecten waar nu al 130 kilometer mag worden gereden, verandert er niets. Rijkswaterstaat werkt aan een plan om nog eens 10 procent van de snelwegen verder te verbeteren zodat ook daar de snelheid omhoog kan. Het gaat om aanpassingen als het langer maken van de in- of uitvoegstrook en het weghalen of afschermen van obstakels. Schultz denkt dat plan van aanpak voor de zomer aan de Kamer te kunnen presenteren.

Eerder ging ze er nog vanuit dat er in september al op bijna 60 procent van de wegen 130 kilometer de limiet zou kunnen zijn. Dat streven moest worden aangepast, omdat de Tweede Kamer eind 2011 bepaalde dat alleen op wegen waar geen enkele twijfel is over de verkeersveiligheid het gaspedaal dieper mag worden ingetrapt.

 
 
Bron: Het Parool
 
  3-8-2012  


|

FlitsKaart