SGP: Vrachtwagens naar 90 km/uur

 

De SGP wil niet alleen de maximumsnelheid voor personenauto’s verhogen, maar ook die voor vrachtwagens. Als het aan de gereformeerden ligt mogen personenwagens straks 135 kilometer per uur en vrachtwagens 90. SGP- Kamerlid Elbert Dijkgraaf zegt dat op BNR.

Dijkgraaf vindt 90 kilometer per uur logisch, omdat dat ook in veel andere Europese landen de maximumsnelheid voor vrachtwagens is. Hij gaat de snelheidsverhoging voor vrachtwagens vanavond voorstellen in het tweede deel van het Kamerdebat.

De SGP zegt veiligheid voorop te stellen. De snelheid mag alleen om hoog op plaatsen waar dat kan. Het kabinetsplan om de maximumsnelheid al per 1 januari te verhogen gaat de partij te ver. Voor sommige baanvakken kan dat misschien, maar voor andere trajecten is eerst onderzoek nodig.

Coalitiepartijen VVD en PVV gaven eerder aan dat vanaf januari een verhoging naar 130 kilometer per uur voor personenauto’s mogelijk moet zijn. Het CDA wacht liever eerst op onderzoek. Tijdens het debat bleek dat ook andere partijen eerst onderzoek willen afwachten. Van de SGP is bekend dat ze regeringsplannen in principe welwillend benaderen.

 
 
Bron: BNR
 
  12-1-2010  


|

FlitsKaart