Sint gaf kind bonnenboekje

 

Het mysterie rond de nepbekeuringen in de Dordtse wijk Sterrenburg is opgelost.

De moeder van de jonge hulpagent heeft zich bij de politie gemeld, nadat het korps Zuid-Holland-Zuid vorige week had gewaarschuwd voor een illegale bonnenschrijver die onder andere bewoners van de Arentsburg de stuipen op het lijf had gejaagd met een valse bekeuring van 150 euro voor foutparkeren.

Het bonnenboekje blijkt een sinterklaascadeau te zijn, zo heeft een politiewoordvoerder gisteren bevestigd. De bewoners van Sterrenburg die de nepprent onder de ruitenwisser van hun auto vonden, konden de stille hint van de jonge buurtbewoner niet waarderen en waarschuwden de politie.

De zegsman benadrukt dat de bekeuringen van ’agent Glastra’, zoals de ijverige hulpagent zich identificeerde op zijn bekeuringen, niet lukraak waren uitgeschreven. „De auto’s stonden wel degelijk foutgeparkeerd. Het is voor de ontvangers een geluk bij een ongeluk dat er niet een ’echte’ agent had bekeurd.” Dat had hun namelijk zestig euro gekost.

Volgens de politiewoordvoerder wordt agent Glastra niet zelf op de bon geslingerd. Het zou blijven bij een reprimande om dit soort dingen niet meer te doen.

 
 
Bron: De Telegraaaf
 
  15-12-2009  


|

FlitsKaart