Slapende agente moet op het matje komen

 

De agente, die tijdens haar dienst is gefilmd terwijl ze in een flitsauto zat te slapen, moet zich voor haar dutje bij haar werkgever verantwoorden. Dinsdag is er een gesprek. Daarna wordt er gekeken of de vrouw bestraft wordt.

De agente zat maandagochtend rond elf uur in de auto op de weg tussen Ens en Kraggenburg. Een geflitste automobilist stapte uit omdat hij, naar eigen zeggen, wilde vragen hoeveel te hard hij reed en trof de vrouw slapend aan. Hij filmde het hele voorval en de video verspreidde zich razendsnel via sociale media.

Pijnlijk voorbeeld
Een woordvoerder zegt dat de politie het filmpje kent. "We willen graag van haar horen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Pas als we haar gesproken hebben, kunnen we eventueel maatregelen nemen. Het geeft wel weer aan dat we ons bewust moeten zijn van het feit dat iedereen alles tegenwoordig kan filmen. Dit is daar een pijnlijk voorbeeld van."

De politie concentreert zich vooral op de eigen collega en niet op de man die het filmpje maakte. "Hij mag gewoon filmen op de openbare weg." Zegt een woordvoerder. De automobilist, die aan het inhalen was toen hij geflitst werd, benadrukt dat hij de boete gewoon gaat betalen.

Video slapende agent

 
 
Bron: Omroep Flevoland
 
  25-10-2016  


|

FlitsKaart