Slechte verliezers hinderen agenten tijdens snelheidscontrole3411x

Politieagenten worden bij snelheidscontroles steeds vaker gepest door weggebruikers die geflitst zijn. Woensdagmiddag gedroegen twee automobilisten zich zeer hinderlijk tijdens een controle op de Langevliet in Julianadorp.

Vanzelfsprekend is geen enkele bestuurder blij met een bon. Maar twee weggebruikers kwamen wel heel nadrukkelijk verhaal halen bij de agenten. Politiewoordvoerder Menno Hartenberg: ,,De eerste wilde de diploma’s en identiteitspapieren zien van een vrouwelijke agent. Ook wilde hij controleren of de apparatuur geijkt was. Samen hebben ze de ijkstickers bekeken. De man maakte vervelende opmerkingen tegen mijn collega. Toen hij ook nog aan de apparatuur kwam ontstond er het nodige duw- en trekwerk. Uiteindelijk is de man ingestapt in zijn auto en al mopperend weggereden.’’

De tweede automobilist was het niet eens met de plek waar de politieauto stond en de controle werd uitgevoerd. Hij stapte ter plaatse uit en bleef tijdens de hele verdere duur van de controle foto’s maken van de dienstauto, agenten en apparatuur.

Bron:  Noordhollands dagblad (den Helder editie)

Melder: CeesBmw

Share on Twitter Share on Facebook Share on Whatsapp Share on Telegram