Snelheid bij Lent is 70 en blijft 70





 

NIJMEGEN - Het zou zo een lastige vraag uit het verkeersexamen kunnen zijn: je verlaat Nijmegen via de Waalbrug, hoe hard mag je dan direct na de brug?



Tot afgelopen najaar was het antwoord eenvoudig: 120 kilometer per uur. De A325 is immers een snelweg.



Inmiddels vergt het geven van het juiste antwoord enig nadenkwerk. Direct na de brug, in Lent, staan sinds afgelopen najaar twee borden die aangeven dat de maximumsnelheid 70 kilometer bedraagt.



Pas bij de 'Lentse lus', de afslag bij restaurant Het Witte Huis net voorbij Lent, staat een bord dat het begin van de snelweg markeert. De goede verstaander weet dan dat 'ie daar het gaspedaal iets dieper in mag trappen.



Een inwoner van Nijmegen, nog gewend aan de oude situatie, vindt die signalering echter te mager. "Het lijkt of de borden '70' zijn geplaatst vanwege werkzaamheden of zo. Maar een bord met 'einde 70' ontbreekt. Wanneer weet je nu dat je weer harder mag?"



Bovendien, vervolgt hij, is het bord dat het begin van de snelweg aangeeft, onlangs verder verplaatst richting Arnhem. Een woordvoerster van de gemeente heeft begrip voor de verwarring, maar bestrijdt dat het snelwegbord verder naar het noorden is opgeschoven.



"Zes of zeven weken geleden is het oude bord vervangen door een nieuw exemplaar omdat het ging vervagen. Dat is alles."



De verlaging van de maximumsnelheid in Lent hangt overigens samen met de aanleg van speciale routes voor bouwverkeer dat de komende jaren veelvuldig af- en aanrijdt voor de bouw van de huizen in de Waalsprong.



Na de voltooiing van dat bouwproject wordt deze maximumsnelheid op het traject in Lent gehandhaafd. Dit gedeelte krijgt in de toekomst het karakter van een stadsweg; zoals bijvoorbeeld de Oranjesingel.

 
 
Bron: Gelderlander
 
  8-8-2002  


|

FlitsKaart