Snelheid niet omhoog op 68 km weg

 

Op in totaal 68 kilometer snelweg gaat de maximumsnelheid voorlopig niet omhoog vanwege de luchtkwaliteit. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) komt hiermee tegemoet aan de wens van een Kamermeerderheid, schrijft zij woensdag in een brief aan het parlement.

De Kamer wil niet dat de maximumsnelheid wordt verhoogd op wegen waar investeringen nodig zijn om de luchtkwaliteit op peil te houden, zoals de aanleg van schermen. Dit betekent dat op 68 kilometer weg de snelheid niet kan worden verhoogd. Dat is 2,7 procent van de wegen waar de bewindsvrouw een hogere snelheid wilde toestaan, schrijft zij.

Het gaat om de A2 tussen Vinkeveen en de Leidsche Rijn Tunnel, de A2 tussen Oudenrijn en Nieuwegein, de A12 tussen Gouwe en Reewijk, de A12 tussen Woerden en Oudenrijn, de A12 tussen Oudenrijn en parkeerplaats de Forten, de tachtig-kilometerzone op de A20 bij Rotterdam tussen Kleinpolderplein en Rotterdam Centrum, de A27 tussen Lunetten en Houten en de A27 tussen Everdingen en Lexmond.

Het CDA stak eind vorig jaar een stokje voor de plannen van de bewindsvrouw, die dit jaar op zestig procent van de wegen de maximumsnelheid wilde verhogen naar 130 kilometer per uur. De regeringspartij vindt het in tijden van bezuiniging niet verantwoord om geld uit te geven aan het verhogen van de maximumsnelheid.

De Kamer heeft de bewindsvrouw ook geen toestemming gegeven om de snelheid te verhogen op snelwegen die eerst moeten worden aangepast vanwege de veiligheid. Daarover stuurt Schultz op een later moment een brief naar de Kamer, schrijft zij. Het gaat om twintig procent van de wegen waar de snelheid zou worden verhoogd.

 
 
Bron: Nieuws.nl
 
  2-8-2012  


|

FlitsKaart