Snelheid nieuwe weg Den Bosch - Veghel naar 80 kilometer

 

Op de nieuwe weg van Den Bosch naar Veghel (N279) gaat een maxmumsnelheid gelden van 80 kilometer per uur. Dat heeft de provincie deze week besloten. Eerst zou er op de nieuwe vierbaansweg een snelheid van 100 kilometer per uur gaan gelden.

Provinciebestuurder Ruud van Heugten denkt bij nader inzien dat een 100 kilometerweg te veel nationaal verkeer gaat trekken. De weg is vooral bedoeld voor regionaal verkeer. Omdat er nu op de weg langs de Zuid-Willemsvaart vaak files staan, kiezen veel automobilisten voor een sluipweg door de omliggende dorpen.

Dorpen
Volgens Van Heugten is de nieuwe weg vooral bedoeld om de dorpen te ontlasten. Hij wil niet dat automobilisten die bijvoorbeeld onderweg zijn van Amsterdam naar Maastricht voor de route via Veghel kiezen. Navigatiesystemen zien volgens hem een 100 kilometerweg eerder als een aantrekkelijk alternatief dan een 80 kilometerweg.

Sinds 2007
De provincie is sinds 2007 bezig met plannen voor het verbeteren van de weg tussen Den Bosch en Veghel, die ook de snelwegen A50 en A2 met elkaar verbindt. Op de twintig kilometer lange tweebaansweg staan nu zes stoplichten. De provincie wil dat er een vierbaansweg komt zonder stoplichten. De op- en afritten naar de A2 en A50 blijven gelijkvloers met stoplichten.

 
 
Bron: Omroep Brabant
 
  7-6-2012  


|

FlitsKaart