Snelheid op Moerdijk mogelijk omlaag

 

Rijkswaterstaat, belast met grootschalige onderhoudswerkzaamheden op de Moerdijkbrug bij Dordrecht, plaats volgende week een zogeheten werktent.

Lange files
Het gevaarte, van 125 meter lang, moet het mogelijk maken om ook tijdens slechte weersomstandigheden werkzaamheden uit te voeren. Pas bij een windkracht 7 wordt de tent ‘gestreken en opgeborgen’.

Momenteel wordt groot onderhoud uitgevoerd aan het wegdek van de Moerdijkbrug. Vorig jaar is dat werk aan de oostelijk deel van de brug (richting Rotterdam) al uitgevoerd. Nu wordt door Rijkswaterstaat de andere rijrichting onder handen genomen.

Het plaatsen van de grote werktent kan tot gevolg hebben dat de maximumsnelheid op de A16 bij de brug tijdelijk verder wordt verlaagd.

Bij de start van de werkzaamheden is de maximumsnelheid al verlaagd naar 90 kilometer per uur. Rijkswaterstaat gaat binnenkort besluiten of die verder moet worden verlaagd naar 70 kilometer per uur als de werktent is geplaatst. Het gevaar bestaat dat door te veel ‘zuiging’ door langsrijdend verkeer, de tent in beweging komt.

Het onderhoud aan de Moerdijkbrug duurt tot en met het najaar van dit jaar. Aanvankelijk stonden de werkzaamheden gepland voor later dit jaar, maar vanwege de slechte staat van de stalen constructie van de brug is door Rijkswaterstaat haast gemaakt met de klus. Daarom is al in november begonnen met de werkzaamheden.

 
 
Bron: AD - Drechsteden
 
  30-1-2008  


|

FlitsKaart