Snelheidsbeperking A2 door versleten belijning

 

Op de A2 tussen de knooppunten Empel en Hintham zijn per direct verschillende snelheidbeperkingen ingesteld. Volgens Rijkswaterstaat heeft dat te maken met versleten wegmarkering. Zaterdag worden de problemen verholpen. Tot die tijd mag het verkeer richting het zuiden niet harder van 50 en 70 kilometer per uur.

De problemen zijn op het traject waar de rondweg Den Bosch verbreed wordt. Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat wordt bij wegwerkzaamheden altijd belijning van minder goede kwaliteit gebruikt dan permanente belijning. “Eens in de zoveel tijd moet het opgefrist worden.”

Dat dat nu plotseling moet gebeuren, heeft volgens de woordvoerster te maken met het heldere weer. “De slechte belijning in combinatie met de laagstaande zon levert gevaarlijke situaties op.”

Het opnieuw belijnen van de weg gebeurt morgen overdag. Gedurende de werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar op de rondweg voor het verkeer vanuit Utrecht richting Den Bosch. De exacte tijden van de werkzaamheden zijn nog niet vastgesteld en worden op een later tijdstip bekend gemaakt.

 
 
Bron: Brabants Dagblad
 
  30-1-2009  


|

FlitsKaart